Nieuw watersport bedrijf van start: IJsvogel Watersport Terherne

ingevoerd op 8-4-2014

Tijdens de Telegraaf-vaarkrant opstap dagen in Terherne op 19 april en de opening van het watersport seizoen op paasmaandag gaat er een nieuw watersport bedrijf van start. IJsvogel watersport is het bedrijf van Jan van IJs uit Akkrum.
Het bedrijf is gevestigd aan de Syl in Terherne en dat is voor de kenners de haven bij de strandcamping midden in het centrum van de watersport van de Friese meren.
Van daaruit gaan we de Primeur tender sloepen verhuren en verkopen. Als enige in Nederland hebben we de tender 570 met 100% elektrische aandrijving , met een sterke 3.5 kw pod motor die draaibaar onder de sloep is gemonteerd, waardoor het schip fantastisch stuurt, zelfs in zijn achteruit zodat manoeuvreren in kleine havens een peulenschil is, en met een pakket van 8 accu’s kunt u 8 uren stil genieten van de natuur, eventueel met een gevulde picknickmand en koelbox om daarna de dag af te sluiten met een lekker diner in een van de restaurants in Terherne.
Bij de zoektocht naar geschikte sloepen om via mijn bedrijf te gaan verhuren kwam ik op internet de webpagina tegen van importeur Primeur sloepen. Deze tender sloepen zijn precies wat de moderne watersporter wil, ik werd direct verliefd op het mooie kontje met het ruime zwemplateau. Tijdens het eerste gesprek met de importeur die pas een jaar met deze boten op de markt was bleek dat ze ook op zoek waren naar een dealer in Friesland . Dit was voor mij een kans die ik graag aannam om dus de sloepen niet alleen te verhuren maar ook te kunnen verkopen als officieel dealer van het merk Primeur.
Op de watersportbeurs Boot Holland in Leeuwarden werd een echte primeur aan het publiek getoond namelijk de VINTAGE 760 Tender die enthousiast is ontvangen en veel bekijks had. Ook deze tendersloep zit in het programma van IJsvogel watersport in Terherne, samen met de tender 600 en de tender 700.
Kortom kom het Paasweekeinde naar Terherne en maak kennis met deze mooie boten.

De Tender 570 De Tender 570